Registrul entităților/unităților de cult ANAF

Recent, ANAF a publicat pe portalul său www.anaf.ro Registrul entităților/unităților de cult ANAF pentru care se acordă deduceri fiscale. Acesta este disponibil la rubrica servicii online – poziția nr. 14.

Pentru a accesa Registrul entităților/unităților de cult ANAF -> CLICK AICI

Acest registru oferă informații cu privire la consultarea contribuabililor care sunt înregistrați în Registrul entităților/unităților de cult ANAF – publicat în data de 01.04.2019.

Ce trebuie să faceți mai exact? Să aveți codul de identificare fiscală a unui contribuabil pe care doriți să îl interogați și să introduceți codul de validare afișat pe ecran.

Cui se adresează această aplicație privind Registrul entităților/unităților de cult ANAF?

⇒ în cazul contribuabililor plătitori de impozit pe profit, sumele aferente sponsorizărilor efectuate către entităţi persoane juridice fără scop lucrativ, inclusiv unităţi de cult, se scad din impozitul pe profit datorat, în limitele prevăzute de lege, doar dacă beneficiarul sponsorizării este înscris, la data încheierii contractului, în Registrul entităţilor/unităţilor de cult ANAF pentru care se acordă deduceri fiscale (art. 25 alin. (4), lit. i) din Codul fiscal);

⇒ în cazul microîntreprinderilor, sumele aferente sponsorizărilor, pentru susţinerea entităţilor nonprofit şi a unităţilor de cult, se scad din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor dacă, la data încheierii contractului, aceste entități sunt înscrise în Registrul entităţilor/unităţilor de cult ANAF pentru care se acordă deduceri (art. 56 alin. (1^1) din Codul fiscal).

Vă informăm că operațiunea privind constituirea acestui registru  a fost reglementată de art.I pct. (1^3) din Legea nr. 30/2019 pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 25/2018 privind modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru aprobarea unor măsuri fiscal-bugetare, prin care a fost modificat și completat art. 25 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Sursa: AJFP BISTRIȚA-NĂSĂUD -Registrul entităţilor/unităţilor de cult este publicat pe site-ul www.anaf.ro – Nr. BNG_DEX-2547/02.04.2019;

Legea nr. 30/2019 pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 25/2018 privind modificarea şi completarea unor acte normative

Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal cu modificările și completările ulterioare.

Te-ar putea interesa și articolul privind cont unic ANAF persoane fizice și pragurile valorice Intrastat 2019