Ghid privind impozitul pe veniturile microîntreprinderilor

Vă informăm că pe site-ul ANAF, a fost publicat în data de 11 martie 2021, pdf-ul cu un ghid privind impozitul pe veniturile microîntreprinderilor.

Recentul ghid a fost elaborat de către Direcția Generală de Asistență pentru Contribuabili și dorește să vină în sprijinul acestora pentru o stabilire corectă a obligației declarative și a obligației de plată.

Cui se adresează acest ghid privind impozitul pe veniturile microîntreprinderilor ?

Informațiile prevăzute de acest ghid, se adresează persoanelor juridice române care au obligația de plată a impozitului pe veniturile microîntreprinderilor.

Potrivit Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificările și completările ulterioare, o microîntreprindere trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent:

  • a realizat venituri care nu au depășit echivalentul în lei a 1.000.000 euro. Cursul de schimb pentru determinarea echivalentului în euro este cel valabil la închiderea exercițiului financiar în care s-au înregistrat veniturile. Veniturile sunt cele care constituie baza impozabilă de la art. 53 din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificările și completările ulterioare.
  • capitalul social este deținut de persoane, altele decât statul și unitățile administrativ-teritoriale.
  • nu se află în dizolvare, urmată de lichidare, înregistrată în registrul comerțului sau la instanțele judecătorești, potrivit legii.
Descarcă ghidul privind impozitul pe veniturile microîntreprinderilor – click aici

Ne puteți găsi și pe pagina de Facebook pentru a fi la curent cu noile articole – SfatContabil 

Sursă: www.anaf.ro

Citește mai mult despre salariul mediu brut 2021declaratia 094 online formular pdf inteligent și declarația 092 pdf inteligent ce trebuie să știi pentru a-l depune corect online.


Ghid privind impozitul pe veniturile microîntreprinderilor