Cum se depune declaratia 600?

Așa cum v-am obișnuit, echipa SfatContabil vine în ajutorul contribuabililor cu proaspete informații legate de cum se depune declaratia 600.

Articol util: Declaratia 600 pentru anul 2018 ––> click aici regăsiți informații referitoare pentru cine depune declaratia 600 pentru anul 2018; termenul de depunere.

Cum termenul de depunere pentru această declarație este miercuri, 31 ianuarie 2018, pe scurt vom prezenta modalitățile de depunere pentru declaratia 600 pentru anul 2018:

Update: termenul de depunere a fost prelungit pentru data de 15 aprilie 2018 inclusiv → vezi aici

  • declaratia 600 se poate transmite electronic prin portalul e-guvernare.ro în secțiunea Depunere declarații, utilizând un certificat digital calificat. Această modalitate de depunere presupune achiziționarea unui certificat digital calificat de la unul din furnizorii din cadrul registrul furnizorilor de servicii de certificare.

Registrul furnizorilor de servicii de certificare:

Alfatrust Certification SA www.alfasign.ro
Centrul De Calcul SA – CertDigital www.certdigital.ro
Certsign SRL www.certsign.ro
Digisign SA www.digisign.ro
Trans Sped SRL www.transsped.ro

  • declaratia 600 se poate transmite electronic prin intermediul serviciului Spațiul Privat Virtual (SPV), acestă modalitate de depunere presupune obținerea unui username și o parola pe SPV. Pentru a vă înregistra ca utilizator, accesaţi link-ul: Înregistrare persoane fizice , alegând secțiunea înregistrare utilizator. În cazul în care sunteţi deja înregistrat, accesaţi Spațiul Privat Virtual: https://pfinternet.anaf.ro.
Cum se depune declaratia 600
Cum se depune declaratia 600
  • declaratia 600 se poate depune pe suport de hârtie, direct la registratura organului fiscal, completată în 2 exemplare;
  • prin poștă, cu scrisoare recomandată și confirmare de primire.
PENTRU A DESCĂRCA declaratia 600 PENTRU ANUL 2018 (19.01.2018) PDF – inteligent– CLICK AICI
PENTRU A DESCĂRCA declaratia 600 PENTRU ANUL 2018 (19.01.2018) FORMAT DE HÂRTIE– CLICK AICI

Notă: pentru vizualizarea PDF-ului inteligent, fișierul trebuie descărcat. Vă recomandăm ca, la completarea declaraţiei să se verifice site-ul ANAF, în vederea utilizării ultimei versiuni a PDF-ului inteligent.

Sursă: www.anaf.ro;

Legea 227/2015 privind Codul Fiscal;

OPANAF nr. 4.140/2017 pentru aprobarea modelului și conținutului unor formulare utilizate pentru stabilirea contribuției de asigurări sociale și a contribuției de asigurări sociale de sănătate pentru persoanele fizice.