Cum să redirecţionezi o sumă de până la 3,5% din impozit? Ghid oficial ANAF

Cum să redirecţionezi o sumă de până la 3,5% din impozit? Vezi ce informații ți-am pregătit în articolul de mai jos. Ghidul a fost elaborat de către Direcția Generală de Asistență pentru Contribuabili.

Dorim să vă informăm că pe site-ul ANAF, a fost publicat ghidul contribuabililor care optează pentru redirecţionarea unei sume reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venit/câştigul net anual impozabil pentru susţinerea entităţilor nonprofit şi a unităţilor de cult, precum şi pentru acordarea de burse private. Acesta a fost publicat în data de 15 martie 2021.

Pentru a consulta ghidul oficial ANAF și să afli cum să redirecţionezi o sumă de până la 3,5% din impozit  – CLICK AICI

Ce formular se depune de către persoanele fizice?

  • formularul 230 – Cerere privind destinația sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat, conform OPANAF 15/ 07.01.2021 – descarcă aici;
  • formularul 212 – declarația unică privind impozitul pe venit şi contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice, conform OPANAF nr. 14/2021 – descarcă aici.

Observație: entitățile nonprofit și unitățile de cult beneficiază de sumele reprezentând până la 3,5% din impozitul datorat pe venitul net anual impozabil/câștigul net anual impozabil dacă la momentul plății acestora de către organul fiscal figurează în Registrul entităților/unităților de cult ANAF.

Care este termenul de depunere pentru cele 2 formulare?

Pentru anul fiscal 2020, formularul 230 și formularul 212 (Declarația unică) se depun până la data de 25 mai 2021 inclusiv, sub sancțiunea decăderii.

Pentru a consulta acest ghid oficial ANAF – CLICK AICI

Sursă: www.anaf.ro – Ghid contribuabililor care optează pentru redirecţionarea unei sume reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venit/câştigul net anual impozabil pentru susţinerea entităţilor nonprofit şi a unităţilor de cult, precum şi pentru acordarea de burse private – publicat în data de 15.03.2021.

Te-ar putea interesa și articolul legat de declaratia 094 online formular pdf inteligent și salariu minim pe economie 2021.

Cum să redirecţionezi o sumă