Oficial: Copiii sub 3 ani vor fi scutiţi de la plata întreţinerii

Potrivit anunțului făcut de Administrația Prezidențială, decretul de promulgare a fost semnat astăzi de către președintele Klaus Iohannis. Este oficial: copiii sub 3 ani vor fi scutiţi de la plata întreţinerii.

Actul normativ scutește de la cheltuielile cu întreținerea apartamentelor din cadrul asociaților de proprietari anumite categorii de persoane. Astfel, părinții nu vor mai plăti întreținerea pentru copii avuți în întreținere cu vârsta de până la 3 ani.

Vă reamintim faptul că, proiectul de lege a fost adoptat de către Camera Deputaților în data de 21 martie 2017. Această iniţiativă legislativă aprobată și de către președintele Klaus Iohannis, a aparţinut fostului senator PNL, Dragoş Luchian.

Proiectul de lege va aduce completarea articolului 47 din Legea nr.230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari. Acesta din urmă având următoarea formulare: “Asociaţiile de proprietari pot hotărî exceptarea de la plata cheltuielilor prevăzute la alin.(1) lit.b) pentru copiii cu vârsta de până la 3 ani. Termenul de plată a cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari, afişate pe lista lunară de plată, este de maximum 20 de zile calendaristice”.

Modificarea privind scutirea de la cheltuielile de întreținere a copiilor sub 3 ani, urmează a fi publicată în Monitorul Oficial zilele următoare, având în vedere că urmează o mică vacanță.

Update: În Monitorul Oficial din data de 13 aprilie 2017, a fost publicată legea nr. 67/2017 pentru completarea art. 47 din Legea nr. 230/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari. Prin publicarea acestei legi, se aprobă articolul prin care toți copiii sub 3 ani vor fi scutiţi de la plata întreţinerii de pe lista asociațiilor de proprietari. Această lege a intrat în vigoare începând cu data de 22 aprilie 2017.

Sursă: Ziarul Financiar – „Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care copiii sub trei ani sunt scutiţi de la întreţinere” – link

Decrete și acte oficiale – link