Ghid pentru case de marcat ANAF 2018

Pe site-ul ANAF, a fost publicat un ghid pentru case de marcat ANAF 2018 cu privire la înregistrarea informațiilor privind aparatele de marcat electronice fiscale, precum și la emiterea certificatului de atribuire a numărului unic de identificare în etapa preoperaționalizare Registru.

Emiterea ghidului are la baza Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Acest ghid pentru case de marcat ANAF 2018, este destinat următoarelor categorii de contribuabili:

→ producătorilor/importatorilor/persoanelor juridice române care achiziţionează din statele membre ale UE aparate de marcat electronice fiscale, respectiv distribuitorilor autorizaţi;

→ unităților acreditate pentru service-ul aparatelor de marcat electronice fiscale;

→ utilizatorilor de aparate de marcat electronice fiscale.

PENTRU A DESCĂRCA CLICK PE LINK– Ghid pentru case de marcat ANAF 2018

Sursă: www.anaf.ro

OUG nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

HG nr. 479/2003 republicată, privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea OUG  nr. 28/1999;

OPANAF nr. 4156/2017 pentru aprobarea informaţiilor conţinute în registrul naţional de evidenţă a aparatelor de marcat electronice fiscale instalate în judeţe şi în sectoarele municipiului Bucureşti, precum şi metodologia şi procedura de înregistrare a acestora.